«Tut og kjør»

«Tut og kjør»  –  Vårkonserten 8. juni 2011 på Skatval Samfunnshus

Songlaget Bygdaljom innbød til konsert i Skatval Samfunnshus onsdag kveld. Publikum fikk oppleve en variert og god konsert med mange dyktige soloprestasjoner.

Førstemann ut blant de mange solistene under konserten som Songlaget Bygdaljom hadde kalt «Tut og kjør», var songlagets egen Nina Vesterdal som bare akkompagnert på piano av dirigent Elen Cath Furunes sang «Gartner-løkka» av Rudolf Nilsen. Nina viste med denne solide prestasjonen at hun både har en kraftig og klangfull stemme.

Neste nummer i det varierte og velfylte konsertprogrammet var det fire barn som sto for. Synne Fiskvik, Rikke Saksvik, Julie Rønsåsbjørg og Dina Fiskvik, alle døtre av songlagets medlemmer sang den velkjente sangen «Hompetitten» av Alf Prøysen. Også seinere i programmet bidro de med en sang.

Svingte fra scenen

Innleide Steinar Teigen dro i gang litt skikkelig rock’n roll med rocke-låtene «Mustang Sally» og «Burning Love». Da svingte det virkelig på scenen! Også fordi det tre manns sterke bandet bestående av Arve Skognes, Terje Craig Furunes og Olav Teigen lot det stå til.

Tar vi med at duoen Lisbeth Fiskvik og Trude Monika Langåssve sang «Førarkortet» av Hans Rotmo og at unge Craig Furunes fikk æren av å være hattkaill i sangen «Forrest i køen» av Gustav Lorentsen har vi nevnt alle de flotte soloprestasjonene.

Mye skryt til songlaget

Nå skal også selve Songlaget Bygdaljom ha mye skryt for sine egne prestasjoner. Her var stor variasjon fra den sarte åpningssangen «Då Daniel dro» av Jakob Sande/Simen Vatne og til de friske avslutningsnumrene «Bilopphøgger-boogie» av Vazelina og «Landevei» av John Denver.

Alt i alt ble konserten «Tut og kjør» en både god og variert konsert, noe publikum i salen tydelig viste med latter og mye klapping både under og etter de mange ulike sangnumrene.

Songlaget Bygdaljom med sin dirigent Elen Cath Furunes kan også denne gangen være godt fornøyd med egne prestasjoner, og ikke minst med det de innbudte medhjelperne bidro med.

Tekst og foto: Einar Hugnes, Stjørdalens Blad

 %%wppa%%%%slide=14%%