Adventskonsert 2016

(Stjørdals-nytt – Bjørn Helge Larsen)

Songlaget Bygdaljom sin adventskonsert ble en
fin og trivelig musikkopplevelse for publikum.

Skatval Samfunnshus var som på tidligere konserter gjort klart med en koselig og lun adventsstemning, med lykter og allsanghefter på bordene. Med stor variasjon av musikk og kulturuttrykk av alle medvirkende, ble denne kvelden en flott opplevelse for alle som var tilstede. Konserten var delt inn i 2 avdelinger med en pause, der Songlagets velkjente smørbrød – og kakebord ble godt besøkt.

Songlaget Bygdaljom

Songlaget startet konserten med velkomstsangen «Kom, kom, kom!» laget av dirigent Ann Kristin Andersson og Inga Rennemo Johansen. Kveldens konferansier Ann Kristin Andersson fortalte at Bygdaljom hadde 73-årsdag uka før.

Kveldens konsert ble både en bursdagsfeiring og en fin anledning til å nok en gang å få gi mer sang, musikk og glede med «Kling no klokka» og «Det hev ei rose sprunge» som skapte god førjulstemning.

I sangen «Klinga mina klockor» inviterte dirigent Ann Kristin alle i salen til å synge basstemmen, noe som krevde litt øving. En overraskelse for alle, men morsomt og med et velklingende resultat. Ann Kristin bidro som solist med med to nydelige stykker: «Vitae Lux» og «Soria Moria» sammen med Sven Kristian Bakken på piano.

Stjørdal Trekkspillklubb

Egil Stamnsve i trekkspillklubben takket for invitasjonen med å fortelle at de ikke har noen dirigent …. og at de i tidligere tider sammen med Songlaget hadde samme dirigent … et hint til Songlagets dirigent Ann Kristin. Han kunne fortelle at det var flere i klubben som har mange gode minner fra Skatval Samfunnshus og at det var hyggelig å være tilbake.

Stjørdal Trekkspillklubb spilte først en vals fra Selbu; «Hilsen til Neadalen»av Jørgen Guldseth. Etterpå spilte de en tysk slager fra 1954, tangoen «Das ganze Jahr lang blühen keine Rosen». Til slutt i første avdeling kom «Annas Visa» av Leif Göras, der Ellinor Grøtte og Jostein Eidem byttet ut trekkspillene med torader på den fine svenske visa.

I andre avdeling spilte trekkspillklubben to kortreiste sanger. «Dans på lokalet» komponert av Håkon Byberg fra Hommelvika og deretter «Den bittersøte» av Edgar Heringstad der Ellinor Grøtte spilte tussefløyte. Trekkspillklubbens avdeling ble avsluttet med «Lättvindig polka» av Andrew Walter.

Hell Blueskor

Dirigent Arild Hognes startet med å takke for invitasjonen og fortalte at de nå hadde blitt ganske berømte. Etter den flotte Bob Dylan-hyllesten som Hell Blueskor hadde i Kimen på Hell Bluesfestival, hadde de nå vært på turné til Lånke og Hommelvik og turen nå var kommet til Skatval.

Koret har mange solister i koret og første avdeling besto av 3 nydelige Bob Dylan-låter.

Kjersti Bones: «Quinn the eskimo», Stine Krogstad «Make you feel my love», Siri Bones «I shall be released».

Hell Blueskor startet opp andre avdeling med sangen «It`s allright» der kun mannfolka i koret sang med Kjell Myran som solist på gitar og munnspill. Han var også solist på Hell Blueskors  siste sang «Knocking on heavens door».

Avslutning

Bygdaljom entret igjen scenen etter alle gjestene hadde fremført sine sanger. De sang da «If your happy», «Stille seiler vi fram» og «Glade jul», med sin dirigent som solist på noen av versene.

Konserten ble avsluttet med at Hell Blueskor ble invitert opp sammen med Songlaget Bygdaljom. Sammen med alle i salen sang de velkomstsangen «Kom, kom, kom» igjen, noe som ifølge dirigent Ann Kristin kvalifiserte alle publikummere til å synge i kor.

Det ble en mektig avslutning med 3 vers av «Deilig er jorden» og dermed var både adventstida og julestemningen var på plass.

Hell Blues-kor og Bygdaljom