70-års-jubileum 20.10.2013

70-års-jubileum feiret på Skatval Samfunnshus 20.10.2013

(bladet.no – Einar Hugnes)

Skatval Samfunnshus var fylt til siste stol da Songlaget Bygdaljom innbød til stor jubileumsmarkering. Så var det da et rikholdig program dette aktive koret hadde å by på.

Ingrid Heimstad Enoksen hadde fått det ærefulle oppdraget å binde det hele sammen, og var den som fortalte mye om historien til Songlaget Bygdaljom siden starten 22. november i 1943 og fram til i dag.

Gjestekor

Konserten fikk en noe overraskende og morsom start da Ingrid introduserte kveldens gjestekor. Det var ”Songkoret Lerken”. Dette morokoret med utspring fra Skatvalsrevyen gjorde da også sitt til at lattermusklene fikk tøyd seg skikkelig før jubilantkoret selv tok over scenen.

Mellom de historiske fortellingene sang Songlaget Bygdaljom flere kjente sanger, noen bare ett vers av, mens andre ble sunget i sin helhet.

Særlig vakkert var det da ”Deilig er Jorden” ble fyldig, flerstemt og vakkert framført.

Pål sine høner

Før pausen fikk koret vist fram at de også tør å utfordre det tradisjonelle med en spenstig rapp-versjon av ”Pål sine høner”.

Etter en lang kaffe- og matpause holdt Songlaget Bygdaljom en mer vanlig korkonsert, med mange flotte og varme melodier. De avsluttet med den vakre svenske sangen ”Nu går siste visan, deg vil jag sjunga for”.

Korsangens betydning

Etter blomsteroverrekkelser tok Magnus Fiskvik, tidligere mangeårig dirigent av nettopp Bygdaljom, ordet og holdt et lengere innlegg om hva korsang har betydd opp gjennom historien.

70-jub