Severdigheter på Skatval


Skatval er ei gammel kulturbygd. Det finnes mange steder med fornminner på Skatval, men få av dem er markert og gjort til turistattraksjoner.

Det eldste arkeologiske funn på Skatval er rester etter graver som er omkring 9000 år gamle. Det er også funnet en 3500 år gammel stridsøks. Vår største attraksjon er likevel Steinvikholmen slott, som du kan lese mer om under lenken til venstre.

Nedenfor finner du en

Oversikt over en del registrerte fornminner funnet på Skatval

I 1977 ble det gjennomført en topologisk arkeologisk registrering av funn og fornminner i Nord-Trøndelag av Universitetet i Trondheim, det Kgl. Norske Vitenskabers Selskab, Museet. Fra bindet som omhandler Stjørdal har vi plukket ut de registreringer som hører til Skatval, og listet opp noen få opplysninger om hver registrering. En fullstendig oversikt over det som ble registrert kan leses i rapporten som oppbevares på kontoret til Skatval Historielag.

Det er klart at det finnes flere fornminner, men som ikke er med i denne oversikten. Informasjon om disse kan sendes til kontoret, mailadresse skathist@skatval.no.

Oversikten finner du ved å klikke HER

Legg igjen en kommentar