Julebord og 40-års-jubileum 2016

Den 2. desember var 54 glade og feststemte historielagsmedlemmer samlet til en kombinert 40-års-feiring og julebord, denne gang i lillesalen i Skatval Samfunnshus. Bordene var som vanlig flott pyntet av styret, med våre egne røde duker, hvite servietter og telys og julestjerner, og et laaaangt bord hvor all den gode julematen ble servert.

jan-maeresmoVår trofaste og alltid like positive toastmaster Tor Giæver Pedersen åpnet festen, etter at vi hadde nytt en varmende gløgg. Lederen i laget, Jan Mæresmo, overtok og ga en kort orientering om hvorfor vi var her, og hva som ville komme resten av kvelden.

Så var julematen på bordet, og det var meget rikelig med god mat av alle slag. Innimellom sang vi litt stina-og-froya-2til toner fra Jan og Bjørn, og forsynte oss mer til vi absolutt var mette.

Underholdningen i år sto Frøya Jørgensdatter og Stina Jensen for, to trettenåringer fra Skatval som er med i ungdomsgruppa til Skatvalsrevyen. De moret oss med to artige dialoger, og det lover godt for framtida til Skatvalsrevyen.

Så puttet vi dessert ned i vår allerede fulle mage, og kunne deretter slappe av og høre på Ivar ivar-forbordForbord som fortalte om hvorfor og hvordan Skatval Historielag ble dannet for 40 år siden. Hans far var ildsjelen bak laget, og var formann i mange år, og var også vårt første æresmedlem.

Etterpå var det overrekkelser av blomster til Ivar og Arnt Steinvik, de to tilstedeværende som også var med fra det første året i lagets historie.

Magnus Fiskvik hilste så fra Nord-Trøndelag Historielag, hvor han nettopp er blitt valgt som leder, og benyttet samtidig anledningen til å takke for maten med mange artige historier og kommentarer.

dsc09136Siste del av programmet besto av kaffe og kake, og underlig nok var det plass til det også! Stemningen var god, og den ble jo ikke dårligere når Tor GP leste en Oluf-historie på sitt ekte nordnorske mål.

Vi avsluttet med gratisutlodningen på julestjernene som sto på bordene, og aller gladest ble vel Mons og Gunvor Flønes som vant hovedpremien som er spekemat fra Opheim.

Da er det bare å vente på neste års julebord, og på neste gang vi jubilerer, i 2026, da laget fyller 50 år.

dsc09143