Julebord 29.11.2019

Så var dagen kommet for det årlige julebordet i Skatval Historielag i klubbhuset på Framnes. 47 av våre medlemmer deltok i noe som er blitt en god tradisjon for mange.

Serveringa startet som vanlig med gløgg. Så kom Opheim med rykende varm, kjempegod og mengder av julemat som man kunne forsyne seg av så mye man orket. Med riskrem og skogsbærsaus til dessert var det nok ikke noen som gikk sulten fra bordet. På kjøkkenet regjerte Julie Hopmo med fast hånd.

Tor Giæver Pedersen var som vanlig vår eminente toastmaster, og han leste også et par fornøyelige historier fra Arthur Arntsens mange epistler. Ellers deltok alle i flere allsanger, som både var tradisjonelle og skrevet for anledningen.

Overraskelsen i år var at flere av medlemmene var blitt med for å lage litt musikalsk underholdning. Jan Mæresmo og hans to kumpaner Bjørn Tuset og Bjørn Tøndel har vi jo både sett og hørt tidligere, men i år ble Ole Hammer med på trompet, og Grethe Hegge på trekkspill. En av melodiene var en julesang som var ukjent for mange, «Julen er her», så spilte Ole en flott trompetsolo i «Oh Mein Papa». Avslutningssangen var «White Christmas», så julestemningen var absolutt til stede.

Jan holdt en kort takketale til deltakerne på julebordet, og spesielt til Kari Kvål og Ingrid Røkke for den innsatsen de gjør for at Torsdagskaffen skal fungere så godt som den gjør. Vi er dem evig takknemlig!

Da vi trakk vinnerne av gratislotteriet var det Astri Hammer som vant hovedpremien!

Et godt og tradisjonelt julebord som ble avsluttet på en verdig måte med «Deilig er jorden».