Julebord 2010

Julebord – 8. desember 2010

Gode tradisjoner setter vi pris på, det viste alle gjestene ved Historielagets julebord. Aglo var stedet denne gang også, med tradisjonelt opplegg men med stadig nye momenter. Leder Johan L Fløan ønsket velkommen, og Tor Giæver Pedersen ledet resten av kvelden som den pålitelite toastmaster han er.

Gløggen ved ankomsten var på plass, og julemiddagen fortsatte med ribbe, julepølse og medisterkake med tradisjonelt tilbehør, og avsluttet med riskrem med fruktsaus. Kort sagt en riktig god og tradisjonell julemiddag, servert av de tre oppofrende og trivelige damene på kjøkkenet: Solfrid Fløan, Guri Hegge og Kirsten Holan Berg.

Gode og mette forflyttet vi oss til dagligstua hvor kaffen og bløtkakene ble servert. Det er utrolig hva vi får plass til i magen når det er snakk om noe så godt!

Kveldens «rosin» var det imponerende, interessante og morsomme foredraget vi fikk servert av Vidar Hamre fra Hommelvik, om livet og diktningen til Jakob Sande. Han kom inn med ei bok og en lapp i handa, la dem fra seg og gjorde resten av kåseriet helt uten noen form for manuskript; et kåseri så levende og underholdende i en hel time, men uten at det ble kjedelig i det hele tatt. Han tok faktisk tilhørerne med storm, han både fortalte med egne ord og leste Jakob Sandes kjente og underfundige dikt, som eksempel «I morgon, i morgon, men ikkje i dag» og avsluttet med historien om å begynne et nytt og bedre liv dagen derpå, trur eg. Et virkelig flott innslag i en ellers meget hyggelig kveld.

Som seg hør og bør på et julebord sang vi også flere av de tradisjonelle julesangene til akkompagnement av Magnus Fiskvik, og kunne begi oss hjemover i riktig god julestemning.

Takk til alle som var med og bidro til en riktig hyggelig førjulskveld!

(13.01.11)