Grendavandring 18.06.2022

Denne gangen var vi spente; ville det komme noen på vandringa i det hele tatt? Med ei værmelding som ikke fristet til utendørsliv hadde vi ikke mye håp. Men våre medlemmer og andre interesserte svikter ikke, så hele 42 personer møtte opp på parkeringsplassen ved Hedstein. Vi var faktisk overveldet!

Vi startet ved det nye skiltet som er satt opp med informasjon om Fløtt Fløan og steinene som i hine tider ble kastet fra Forbordsfjellet iflg sagnet. Vi fulgte stien videre og kom til den første kjempesteinen, og her ble det fortalt mer om både sagnet og området vi nå var i. Videre måtte vi forsere diverse hindringer, gjerder o.l. men stien ledet til slutt ned til fjorden og stranda hvor vi fant den andre kjempesteinen. Det var Jan Mæresmo og Eirik Fløan som bidro med sine kunnskaper både underveis og nede i fjæra.

Så var det bare å forsere samme vei tilbake, og jeg tror at det smakte godt med kaffe og kake da vi kom tilbake til parkeringsplassen. Selv om det var et lite dryss av regn noen få minutter underveis, og selv om vi hørte tordenen rulle rundt hele Skatvalslandet, var det strålende sol under kafferasten. Der kunne de som var interessert også få kjøpt det opptrykte Tater-heftet som er ført i pennen av nylig avdøde Arve Pettersen.

Med så ustabilt vær skulle man tro at folk raskt tok på hjemveien, men nei da, de fleste tok seg god tid til en trivelig kaffestund med masse god prat med venner og kjente.

Tusen takk til alle som trosset de dårlige værspådommene
og møtte opp på årets grendavandring!

Her er noen blinkskudd tatt av vår eminente fotograf Ole Hammer: