Busstur til Inderøy 09.06.2018

Mære kirke, Sparbu

Dagstur med buss til Inderøy

Atter en gang fikk vi full klaff med været. Vi, det vil si 41 deltakere, startet i rett tid fra Skatval skole, og kjørte direkte til den gamle og ærverdige Mære kirke. Der ga Reidar A. Moen, tidligere rektor på Mære Landbruksskole, et meget godt og informativt innblikk i den lange historien til dette stedet, fra å være hedensk hov til å bli en middelalderkirke innviet sannsynligvis i år 1200. Som så mange andre kirker har denne en fantastisk plassering i landskapet.

Flott kafferast på Gangstad

Turen gikk videre til Gangstad gård. Vi hadde med oss kaffe og kaffebrød, og det fikk vi nyte i tunet på gården. Vi fikk også smake på gårdens egenproduserte is, noe som var godt i godværet. Vi fikk gå inn i både gammel-låna og snekkerverkstedet, og ikke minst i butikken, hvor jeg tror de fikk en bra omsetning!

Neste stopp, etter et kvarters kjøretid, var Straumen, hvor vi ble lastet av rett i hjertet av dette idylliske lille tettstedet som ligner svært på en sørlandsby. Her var det Straumens dag, en del av Inderøy-dagene som ble arrangert denne helga. De fleste av oss havnet i Muustrø-parken hvor det var mange boder med salg, utlodning, servering og annen moro. Det var også rigget opp en stor scene hvor det var underholdning gjennom hele dagen, med hoved-arrangementet lørdag kveld. Et yrende folkeliv skapte virkelig martnas-stemning.

Etter en times vandring rundt i Straumen var vi tilbake i bussen, som kjørte oss til kroa på Verdal, hvor vi fikk servert kjøttkaker med alt tilbehør hos de nye driverne, som er fra Asia.

Godt fornøyde turdeltakere var tilbake på Skatval skole 17.30.

TAKK FOR TUREN TIL ALLE DELTAKERNE!

…og her er et knippe bilder: