Her finner du:

Dagens ukjente

IMG_0014.jpg
Bilde 3. Hvem er denne damen? Er det et Amerika-bilde? Hvis du har ett eller flere svar på dette, sender du det til epost grethe@7510.no. Tusen takk!

Bygdedag på Skatval 18. juni 2011

Det ble Bygdedag i år også! Og bygdefolket mener klart at den skal fortsette, men hvorfor blir det stadig vekk færre utstillere? Dette er jo en unik mulighet for lokale krefter på Skatval til å vise hva de driver med, og få reklamert litt for seg selv for en billig penge! Men nok om det, vi oppfordrer bare alle til å støtte opp om Bygdedagen også neste gang den arrangeres.

          

Årets leder var Johan Steinkjer, som sammen med en arbeidsgruppe sto for organiseringen. En tale må en slik tilstelning også ha, og i år ble den holdt av Els Lie. Kunstneriske innslag var det mange av: Skatval Hornmusikk spilte flere nummer, og vi fikk også en soloopptreden med trommer og fløyte. Som i fjor kunne vi også glede oss over den flotte sangen til Sunniva Unsgård som ble akkompagnert på piano av .

Årets nyhet var en hundeparade, vi vet jo at det finnes mange ulike hunderaser på Skatval, og her fikk vi se et bredt utvalg, selv om det også her nok kunne ha vært flere med.

For første gang viste Daniel Nordgård oss konkurransebilen sin, noe som spesielt var populært blant gutta, som til og med fikk sitte i den. Han er jo godt kjent som en av Norges aller beste rallysjåfører i sin klasse.

Ellers var det flere nye utstillere: Fagerhaug Oppvekstsenter, som kunne fortelle om den kristne grunnskolen og de to barnehagene de driver på Fagerhaug. Vanntanken, et prosjekt stiftet på Skatval hvor målet er å få bygda med på å bygge brønner på steder i verden hvor vannbehovet er stort. Et meget prisverdig og viktig tiltak.

Men uten de faste og pålitelige bidragsyterne hadde det nok vært tomt i rekkene: musikkorpsene, historielaget, landbrukslaget, Arbeiderlaget, Bygdekvinnelaget, Sanitetslaget, Skilaget og Skytterlaget, representanter fra Midnattsoperaen på Steinvikholmen, Varde 4H, i tillegg til Krøkes kjøleservice, Trine Fredsdatter Lerfald, representant for Ilgodsen malerklubb, og sikkert noen som jeg har glemt i farta (beklager i så fall)!

Ungene var i alle fall svært godt fornøyd med å få hoppe i høyet, ponniridning, ansiktsmaling, sukkerspinn og popkorn, og de voksne hygget seg med kaffe og kaker, skikkelig rømmegrøt, sveler og havregrynsuppe, altså noe for enhver smak. Og ingen boder med spekepølsesalg, her var alt kortreist!

Loppemarkedet som var samlet sammen av Sanitetslaget ble meget godt besøkt, og det er utrolig hvor mange fine ting man kan finne der. Det var ganske glissent på de mange bordene da dagen var over.

Historielaget hadde også en flott dag; de kunne tilby skatvalsbøkene til en utrolig lav pris som bare gjaldt denne dagen, og med ytterligere tilbud hvis man kjøpte mange bøker. Og bøkene fikk bein å gå på, det måtte hentes flere etter kort tid, så her var det nok mange som så sin mulighet til å få tak i disse bøkene som er så viktige for beskrivelsen og opplevelsen av både tidligere tiders men også dagens Skatval.

Johan Steinkjer og komiteen var meget godt fornøyd med dagen, og ønsker alle som var der, og mange fler, velkommen tilbake neste Bygdedag!

Her ser du forhåndsomtalen og reportasjen og bildeserien i Stjørdalens Blad, tekst og foto Einar Hugnes.

Og her er bildeserien fra Stjørdals-Nytt, fotograf Nina Rønning, Stjørdal Fotoklubb

0
0
Arrangørene ble foreviget av Stjørdals-Nytt og med behørig omtale.
0
Her er vi og planlegger på det kjempesøte huset til Wally og Svein Aage Lorentzen fra Trondheim
0
Wally og Svein Aage Lorentzen som i dag eier eiendommen Ursand gnr 70/3.
0
Utsjekking av strandområdet
0
0
Her startet vi vandringa
0
Fiskvik østre
0
Fiskvik vestre
0
Og utrolig mye folk samlet seg
0
0
Jon Loar Fiskvik ønsket velkommen og fortalte litt om området
0
0
Så vandret vi nedover bakkene mot o'la eller Urda eller hva man vil kalle det.
0
0
Lang lang rekke
0
0
Snart ser vi strandområdet
0
0
Underveis fikk vi mer påfyll av informasjon og muntre historier
0
0
Dette er en av Landstad-barna, som var de som sist bodde fast her i Ola.
0
Her dukket også flere av hytteeierne opp, og fortalte om området
0
Så var vi framme ved Ursand hvor Grethe Hegge ønsket velkommen til en liten teaterforestilling
0
Ursand var et fantastisk amfiteater, helt naturlig og et perfekt sted for å framføre et lite skuespill om husmannsfold i 1880-årene
0
Kjempemasse folk, og stor stemning i sommersola
0
0
0
Og folk slo seg ned på gresset i solsteiken
0
0
Skuespillerne var fra 4H-gruppa på Skatval
0
0
0
Mor og "datter" ble spilt av Monika Bakken og John Erling Bakken Jakobsen
0
0
Jentene spilte meget overbevisende husmannsunger
0
0
0
0
021.jpg
021.jpg
0
0
Far i huset ble spilt av Rolf Fiskvik
0
Hvordan skulle familien greie seg?
0
Tilslutt var det bestemt: hele familien skulle dra til Amerika!
0
Skuespillerne fikk behørig applaus fra de mange tilhørerne
0
Og etterpå var det fotografering av hele ensemblet!
0
Så bar det videre ned mot stranda
0
Der hadde trimgruppa i IL Fram tryllet fram kaffe og kaker til sultne besøkende
0
0
0
0
0
Trond Vedal kokte kaffe på bål - gjett om det luktet godt og smakte ennå bedre!
0
0
0
0
0
0
0
0
Så var en vellykket vandring over - og vi ser fram til neste år og et nytt område å utforske.
0
Her sier de siste farvel til dyra på vei opp fra Fiskvik-ola