Her finner du:

Dagens ukjente

IMG_0014.jpg
Bilde 3. Hvem er denne damen? Er det et Amerika-bilde? Hvis du har ett eller flere svar på dette, sender du det til epost grethe@7510.no. Tusen takk!

Bygdedag på Skatval 18. juni 2011

Det ble Bygdedag i år også! Og bygdefolket mener klart at den skal fortsette, men hvorfor blir det stadig vekk færre utstillere? Dette er jo en unik mulighet for lokale krefter på Skatval til å vise hva de driver med, og få reklamert litt for seg selv for en billig penge! Men nok om det, vi oppfordrer bare alle til å støtte opp om Bygdedagen også neste gang den arrangeres.

          

Årets leder var Johan Steinkjer, som sammen med en arbeidsgruppe sto for organiseringen. En tale må en slik tilstelning også ha, og i år ble den holdt av Els Lie. Kunstneriske innslag var det mange av: Skatval Hornmusikk spilte flere nummer, og vi fikk også en soloopptreden med trommer og fløyte. Som i fjor kunne vi også glede oss over den flotte sangen til Sunniva Unsgård som ble akkompagnert på piano av .

Årets nyhet var en hundeparade, vi vet jo at det finnes mange ulike hunderaser på Skatval, og her fikk vi se et bredt utvalg, selv om det også her nok kunne ha vært flere med.

For første gang viste Daniel Nordgård oss konkurransebilen sin, noe som spesielt var populært blant gutta, som til og med fikk sitte i den. Han er jo godt kjent som en av Norges aller beste rallysjåfører i sin klasse.

Ellers var det flere nye utstillere: Fagerhaug Oppvekstsenter, som kunne fortelle om den kristne grunnskolen og de to barnehagene de driver på Fagerhaug. Vanntanken, et prosjekt stiftet på Skatval hvor målet er å få bygda med på å bygge brønner på steder i verden hvor vannbehovet er stort. Et meget prisverdig og viktig tiltak.

Men uten de faste og pålitelige bidragsyterne hadde det nok vært tomt i rekkene: musikkorpsene, historielaget, landbrukslaget, Arbeiderlaget, Bygdekvinnelaget, Sanitetslaget, Skilaget og Skytterlaget, representanter fra Midnattsoperaen på Steinvikholmen, Varde 4H, i tillegg til Krøkes kjøleservice, Trine Fredsdatter Lerfald, representant for Ilgodsen malerklubb, og sikkert noen som jeg har glemt i farta (beklager i så fall)!

Ungene var i alle fall svært godt fornøyd med å få hoppe i høyet, ponniridning, ansiktsmaling, sukkerspinn og popkorn, og de voksne hygget seg med kaffe og kaker, skikkelig rømmegrøt, sveler og havregrynsuppe, altså noe for enhver smak. Og ingen boder med spekepølsesalg, her var alt kortreist!

Loppemarkedet som var samlet sammen av Sanitetslaget ble meget godt besøkt, og det er utrolig hvor mange fine ting man kan finne der. Det var ganske glissent på de mange bordene da dagen var over.

Historielaget hadde også en flott dag; de kunne tilby skatvalsbøkene til en utrolig lav pris som bare gjaldt denne dagen, og med ytterligere tilbud hvis man kjøpte mange bøker. Og bøkene fikk bein å gå på, det måtte hentes flere etter kort tid, så her var det nok mange som så sin mulighet til å få tak i disse bøkene som er så viktige for beskrivelsen og opplevelsen av både tidligere tiders men også dagens Skatval.

Johan Steinkjer og komiteen var meget godt fornøyd med dagen, og ønsker alle som var der, og mange fler, velkommen tilbake neste Bygdedag!

Her ser du forhåndsomtalen og reportasjen og bildeserien i Stjørdalens Blad, tekst og foto Einar Hugnes.

Og her er bildeserien fra Stjørdals-Nytt, fotograf Nina Rønning, Stjørdal Fotoklubb

0
Velkommen til alle 70 deltakerne på grendavandringa 2015 som gikk til Fløan, Fløkaia og deretter til Håmmårsbukta og Krigshistorisk museum.
0
Mye folk sett bakfra, men slik blir det når alle er interessert i hva spesialistene har å si. Og noen hadde vært så lure å ta med seg stol, det kunne bli lenge å stå for den som ikke er så god til beins.
0
Dette lagerbygget til Johan O Fløan var ryddet slik at vi kunne oppholdt oss der hvis det ble for mye regn. Vi takker for omtanken! Bygget hadde ingen funksjon forbundet med rutebåttrafikken.
0
Nede på stranda ser vi så vidt restene etter noen påler fra den gamle Fløkaia. Den nye Fløkaia er helt borte, den ble fjernet like etter at rutetrafikken ble lagt ned.
0
Johan L Fløan fortalte om den gamle Fløkaia, og om alle naustene som sto her langs stranda i den perioden det var stor aktivitet i området.
0
Erik Fløan kunne fortelle veldig mye interessant om dampskipstrafikken og hvorfor det ble anlagt skipskai her på Fløan.
0
Håkon Dahl, egentlig fra Selbu, hadde mange muntre historier å bidra med fra sine mange år her på Skatval og spesielt på Fløan.
0
Her er to av barnebarna til den siste kapteinen på Lagatun, Erling Vold. De hadde kommet fra Stjørdal og Trondheim for å være med på vandringa.
0
Våre alltid oppofrende og smilende kaffekokere og vaffelsteikere Ingrid Røkke og Kari Kvål. Gjett om de blir satt pris på!
0
Det var også flere muligheter til å sitte innen dørs dersom det skulle komme en skur.
0
Det var mange benker og bord som var satt ut i området og der fikk vi tatt en rast.
0
Og temperaturen var fortsatt veldig bra, så det var riktig behagelig å sitte i ro ute.
0
Men nå er det like før vi blir med på omvisninga i museet til Gunnar Bremset.
0
Dette er museets eier, Gunnar Bremset. Han har en forklaring og en god historie til det meste av det som er samlet her gjennom mange år.
0
En ganske omfattende samling av utstyr fra 2. verdenskrig.
0
Man kan gå rundt og ta alt i øyensyn, men det er absolutt en fordel om Gunnar Bremset selv kan fortelle om de ulike tingene.