Her finner du:

Dagens ukjente

HK0116.jpg
Bilde 7. Det var høytidelig å bli tatt bilde av. Men hvem er det? Hvis du har ett eller flere svar på dette, sender du det til epost grethe@7510.no. Tusen takk!

Bygdedag på Skatval 18. juni 2011

Det ble Bygdedag i år også! Og bygdefolket mener klart at den skal fortsette, men hvorfor blir det stadig vekk færre utstillere? Dette er jo en unik mulighet for lokale krefter på Skatval til å vise hva de driver med, og få reklamert litt for seg selv for en billig penge! Men nok om det, vi oppfordrer bare alle til å støtte opp om Bygdedagen også neste gang den arrangeres.

          

Årets leder var Johan Steinkjer, som sammen med en arbeidsgruppe sto for organiseringen. En tale må en slik tilstelning også ha, og i år ble den holdt av Els Lie. Kunstneriske innslag var det mange av: Skatval Hornmusikk spilte flere nummer, og vi fikk også en soloopptreden med trommer og fløyte. Som i fjor kunne vi også glede oss over den flotte sangen til Sunniva Unsgård som ble akkompagnert på piano av .

Årets nyhet var en hundeparade, vi vet jo at det finnes mange ulike hunderaser på Skatval, og her fikk vi se et bredt utvalg, selv om det også her nok kunne ha vært flere med.

For første gang viste Daniel Nordgård oss konkurransebilen sin, noe som spesielt var populært blant gutta, som til og med fikk sitte i den. Han er jo godt kjent som en av Norges aller beste rallysjåfører i sin klasse.

Ellers var det flere nye utstillere: Fagerhaug Oppvekstsenter, som kunne fortelle om den kristne grunnskolen og de to barnehagene de driver på Fagerhaug. Vanntanken, et prosjekt stiftet på Skatval hvor målet er å få bygda med på å bygge brønner på steder i verden hvor vannbehovet er stort. Et meget prisverdig og viktig tiltak.

Men uten de faste og pålitelige bidragsyterne hadde det nok vært tomt i rekkene: musikkorpsene, historielaget, landbrukslaget, Arbeiderlaget, Bygdekvinnelaget, Sanitetslaget, Skilaget og Skytterlaget, representanter fra Midnattsoperaen på Steinvikholmen, Varde 4H, i tillegg til Krøkes kjøleservice, Trine Fredsdatter Lerfald, representant for Ilgodsen malerklubb, og sikkert noen som jeg har glemt i farta (beklager i så fall)!

Ungene var i alle fall svært godt fornøyd med å få hoppe i høyet, ponniridning, ansiktsmaling, sukkerspinn og popkorn, og de voksne hygget seg med kaffe og kaker, skikkelig rømmegrøt, sveler og havregrynsuppe, altså noe for enhver smak. Og ingen boder med spekepølsesalg, her var alt kortreist!

Loppemarkedet som var samlet sammen av Sanitetslaget ble meget godt besøkt, og det er utrolig hvor mange fine ting man kan finne der. Det var ganske glissent på de mange bordene da dagen var over.

Historielaget hadde også en flott dag; de kunne tilby skatvalsbøkene til en utrolig lav pris som bare gjaldt denne dagen, og med ytterligere tilbud hvis man kjøpte mange bøker. Og bøkene fikk bein å gå på, det måtte hentes flere etter kort tid, så her var det nok mange som så sin mulighet til å få tak i disse bøkene som er så viktige for beskrivelsen og opplevelsen av både tidligere tiders men også dagens Skatval.

Johan Steinkjer og komiteen var meget godt fornøyd med dagen, og ønsker alle som var der, og mange fler, velkommen tilbake neste Bygdedag!

Her ser du forhåndsomtalen og reportasjen og bildeserien i Stjørdalens Blad, tekst og foto Einar Hugnes.

Og her er bildeserien fra Stjørdals-Nytt, fotograf Nina Rønning, Stjørdal Fotoklubb

0
Denne siste gangen var Ingrid og Kari på ferie, og da kunne Ragnhild Fløan og Åse Rømo servere oss de like gode vaflene og kaffen.
0
Men det har vært enkle forhold, ikke noe kjøkken her i gården, nei! Bare to bord og et lite skap, men hva gjorde vel det?
0
Her ser vi ganske så fornøyde ut, ja. Damebordet er ikke like langt som herrebordet, men som regel er det mer enn 8 personer der også.
0
Og her er herrebordet, hvor mang en god historie har blitt servert, til alles fornøyelse.
0
0
0
Og alle hygger seg!
0
Denne gangen måtte noen av mannfolka sette seg på damebordet, men det var jo bare hyggelig, så klart!
0
Magnus Fiskvik takket for Johans ord, og orienterte om åpningsmøtet som skulle holdes den 3. april, rette etter påske.
0
Og bilder ble det snakket om og vist denne gangen også. Men så var det slutt!
0
Siste arbeidsdag på gammelkontoret for Olav Vinge, det ble nesten vemodig!
0
Flere av styremedlemmene var med på flyttesjauen, og det var ikke småtterier som måtte pakkes i esker og poser.
0
Og her er datautstyret pakket ned, så Olav må bare finne noe annet å gjøre.
0
Her er også alle bøkene i boksamlinga og til og med hyllene skrudd ned ...
0
Og vi hadde standsmessig kjøretøy for å få fraktet større mengder av varer fra Pris'en til Framnes, ikke sant?
0
Det var nok godt å ha en slik kraftig hjelper når de store tingene skulle fraktes. MEN DA VAR DET SLUTT!