Her finner du:

Dagens ukjente

HK0005.jpg
Bilde 1. Ektepar, men hvem? Hvis du har ett eller flere svar på dette, sender du det til epost grethe@7510.no. Tusen takk!

Bygdedag på Skatval 18. juni 2011

Det ble Bygdedag i år også! Og bygdefolket mener klart at den skal fortsette, men hvorfor blir det stadig vekk færre utstillere? Dette er jo en unik mulighet for lokale krefter på Skatval til å vise hva de driver med, og få reklamert litt for seg selv for en billig penge! Men nok om det, vi oppfordrer bare alle til å støtte opp om Bygdedagen også neste gang den arrangeres.

          

Årets leder var Johan Steinkjer, som sammen med en arbeidsgruppe sto for organiseringen. En tale må en slik tilstelning også ha, og i år ble den holdt av Els Lie. Kunstneriske innslag var det mange av: Skatval Hornmusikk spilte flere nummer, og vi fikk også en soloopptreden med trommer og fløyte. Som i fjor kunne vi også glede oss over den flotte sangen til Sunniva Unsgård som ble akkompagnert på piano av .

Årets nyhet var en hundeparade, vi vet jo at det finnes mange ulike hunderaser på Skatval, og her fikk vi se et bredt utvalg, selv om det også her nok kunne ha vært flere med.

For første gang viste Daniel Nordgård oss konkurransebilen sin, noe som spesielt var populært blant gutta, som til og med fikk sitte i den. Han er jo godt kjent som en av Norges aller beste rallysjåfører i sin klasse.

Ellers var det flere nye utstillere: Fagerhaug Oppvekstsenter, som kunne fortelle om den kristne grunnskolen og de to barnehagene de driver på Fagerhaug. Vanntanken, et prosjekt stiftet på Skatval hvor målet er å få bygda med på å bygge brønner på steder i verden hvor vannbehovet er stort. Et meget prisverdig og viktig tiltak.

Men uten de faste og pålitelige bidragsyterne hadde det nok vært tomt i rekkene: musikkorpsene, historielaget, landbrukslaget, Arbeiderlaget, Bygdekvinnelaget, Sanitetslaget, Skilaget og Skytterlaget, representanter fra Midnattsoperaen på Steinvikholmen, Varde 4H, i tillegg til Krøkes kjøleservice, Trine Fredsdatter Lerfald, representant for Ilgodsen malerklubb, og sikkert noen som jeg har glemt i farta (beklager i så fall)!

Ungene var i alle fall svært godt fornøyd med å få hoppe i høyet, ponniridning, ansiktsmaling, sukkerspinn og popkorn, og de voksne hygget seg med kaffe og kaker, skikkelig rømmegrøt, sveler og havregrynsuppe, altså noe for enhver smak. Og ingen boder med spekepølsesalg, her var alt kortreist!

Loppemarkedet som var samlet sammen av Sanitetslaget ble meget godt besøkt, og det er utrolig hvor mange fine ting man kan finne der. Det var ganske glissent på de mange bordene da dagen var over.

Historielaget hadde også en flott dag; de kunne tilby skatvalsbøkene til en utrolig lav pris som bare gjaldt denne dagen, og med ytterligere tilbud hvis man kjøpte mange bøker. Og bøkene fikk bein å gå på, det måtte hentes flere etter kort tid, så her var det nok mange som så sin mulighet til å få tak i disse bøkene som er så viktige for beskrivelsen og opplevelsen av både tidligere tiders men også dagens Skatval.

Johan Steinkjer og komiteen var meget godt fornøyd med dagen, og ønsker alle som var der, og mange fler, velkommen tilbake neste Bygdedag!

Her ser du forhåndsomtalen og reportasjen og bildeserien i Stjørdalens Blad, tekst og foto Einar Hugnes.

Og her er bildeserien fra Stjørdals-Nytt, fotograf Nina Rønning, Stjørdal Fotoklubb

0
Vakre Vassbygda
0
Vi møttes på parkeringsplassen ved Litjtrøa
0
0
Første stopp ved Lunnan
0
0
0
0
Anders Brekken fortalte historien om Vassbygda
0
Godt å slenge baken nedpå, ja
0
Bygdaljom sang Skatvalssangen, den passet veldig godt til anledningen
0
Knut Årbu fortalte om skihytta Litjtrøa
0
Så begynte vandringa over åsen til Kaldalen
0
Lang lang rekke ...
0
... og det kom fler og fler
0
...
0
Det var lett å gå, og en fin tur i augustdagen
0
Hyggelig velkomst av tre blad Myhr, som representerte trimgruppa i IL Fram
0
Kaffen og kakene fikk bein å gå på ...
2010.08.29 Historisk vandring - Vassbygda 072.jpg
2010.08.29 Historisk vandring - Vassbygda 072.jpg
Alle slo seg ned i naturen og nøt finværet
0
0
0
0
0
0
0
Her er det nye skiltet som er satt opp for å markere hvor seterkirka sannsynligvis lå i middelalderen.
0
0
0
Her er de glade arrangørene: Johan L Fløan - Skatval Historielag, Monica Rønsåsbjørg - Bugdaljom, Johan Petter Rønningen - fortalte historien om Kaldalen, Anders Brekken - Vassbygda, Knut Årli fra Stjørdals-Blink og Grethe Hegge - Skatval Historielag.
0
Bygdaljom gjorde stemningen perfekt med "Vitae Lux" og ikke minst "Fagert er landet"
0
0
0
0
Johan Petter Rønningens bidrag om Kaldalens historie introduseres av Grethe Hegge
0
Og folk satt og satt, helt til det plutselig (faktisk veldig raskt) skyet over, og vi returnerte til parkeringsplassen i et pøsende regnvær.