Her finner du:

Dagens ukjente
HK0119.jpg
Bilde 8. En liten søskenflokk? Men hvem? Hvis du har ett eller flere svar på dette, sender du det til epost grethe@7510.no. Tusen takk!

Bygdedag på Skatval 6. juni 2009

Årets bygdedag ble atter en gang vellykket gjennomført i trøndersk sommervær, ikke så veldig varmt, men med passe mye sol og ikke noe regn, slik at alle utendørs aktiviteter kunne gjennomføres til alles tilfredshet.

Oppslutningen var i år omtrent det samme på utstillersiden som tidligere år, og det var meget god spredning på tilbudene. Folk strømmet til og gjorde dagen til den positive opplevelsen vi er vant til at bygdedagen er.

Dagens hovedtaler var Helge Beitland, en velkjent og kjær skikkelse i lokalmiljøet

Årets bygdedag hadde to store høydepunkter:

  • Skatvalsjenta, kulturskoleeleven og sangeren Sunniva Unsgård fikk overrakt ”Drømmestipendet” fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping på 10.000 kr av ordfører Johan Arnt Elverum.
  • Skatval Skilag feiret sitt 75-års-jubileum akkurat denne dagen, og arrangerte i den forbindelse et litt spesielt rulleskirenn med skistavkasting

For å ramse opp tilbudene som du kunne få med deg denne dagen:

Salg av keramikk og glasskunst, blomster, rømmegrøt, kaffe, brus, is, vafler, kaker, pølser, smaksprøver av flere slag, historiske bøker, Skatvals-skjorter, ballonger, alt hva Landbrukslaget hadde å tilby, og ikke minst et innholdsrikt loppemarked.

Du kunne delta i flere quiz’er og spørre-/gjette-/tippe-konkurranser med premier

Du kunne se mer enn 200 fotografier fra gamle Skatval, og en rekke flotte malerier fra malerklubben «Ilgodsen»

Du kunne få informasjon om trær og varmepumper og gamle traktorer, og om en rekke lag og organisasjoner og deres arbeid.

Du kunne få ansiktet ditt malt, tegne og fargelegge, hoppe i høyet, delta i natursti, se på dyr, ri på ponni, kjøre sykkelløype, gå rulleskiløp med skiskyting, bære staur og besøke en barnehage, og du kunne delta i flere ulike idrettsgrener på Framnes

Og ikke minst kunne du la deg bli underholdt av Songlaget Bygdaljom, Skatval skolemusikk og deres drillpiker, Skatval hornmusikk, Skatvalsrevyen og av Sunniva Unsgård

Totalt sett må man vel si at ALLE kunne finne noe de var interessert i å kjøpe, spise, delta i, høre om og hygge seg med, sammen med gode venner og naboer. Det eneste som noen kanskje kunne savne var hjemmelagede husflidsvarer …

Stjørdalens Blad og StjørdalsNytt var tilstede og tok bilder, se reportasjene.

Og her kan du se mange bilder fra Bygdedagen 2009:

(foto: Einar Hugnes og Grethe Hegge)

%%wppa%%%%slide=18%%