Her finner du:

Dagens ukjente
HK0119.jpg
Bilde 8. En liten søskenflokk? Men hvem? Hvis du har ett eller flere svar på dette, sender du det til epost grethe@7510.no. Tusen takk!

Desember 2013

Samme som i 2012, adventskalenderen går for fullt, og det er et virkelig godt avbrekk i den anstrengende julestria!

Desember 2012

Jo da, det var adventskalender i år også! men lite fotos og kommentarer. Men vi koser oss like vel, vi, ja vi koser oss likevel!

Desember 2011

4.12.2011:
Nytt år, med nye desemberdager med adventskalender, så herlig! Vi er allerede godt i gang, og i år har vi sjansen til å få rekordoppmøte! Alle husene er innflyttet, og de «gamle» innbyggerne ser fram til å bli bedre kjent med de nye. I tillegg er nedslagsfeltet utvidet til også å gjelde de to husene ved enden av Fagerhaugveien, så totalt kan vi bli 25 stykker hvis alle møter på en kveld!

Vi må ha en værrapport også. Det kan jo være riktig surt å stå ute en halv times tid, og det har faktisk vært litt surt, selv om kuldegradene ikke har meldt seg ennå, bare litt snøslaps. Det er vinden vi kjenner, og den lurer seg rundt alle hjørnene på naboskapet, samme hvor vi står. Men så lenge det er plussgrader skal vi ikke klage, og forresten så gjør vi ikke det, uansett!!!

Anne, Rune og Geir Morten har funnet seg vel til rette, noe annet hadde vi heller ikke ventet. Likedan Svein Magne, Frank og Ingrid. Nå venter vi bare på Maj Kristin, Bente, Stig Rune, Oda og Karl Ingvar, da har alle nykommerne blitt innlemmet i gjengen.

Vi ser fram til mange hyggelige stunder denne førjulstida også!

5.12.
I kveld blåst det, gitt! Men vi gir oss ikke – foreløpig bortimot rekordoppmøte – 11 stykker! Men vi må nok innrømme at garasjen til Terje er god å ty inn i mot når vestavinden blåser seg opp som værst!

Tøff og glad gjeng. Nå ja, vi er en til – det går itj an for’n Terje å gjøm sæ nei! Og heller ikke for Ouzo!

20.12.:
Nå har det gått mange dager siden forrige rapport, og det nærmer seg avslutningsdagen 23.12. Jeg tror Rune D har frosset litt de dagene han har møtt opp, for den 20. hadde han med seg en oljeovn som vi kunne varme oss litt på. Det beste forslaget før vi gikk hver til vårt igjen, var at vi kunne la den stå på til neste kveld, så var det ferdig oppvarmet når vi kom!

 

 ———————————————————————————————————————————-

 

Desember 2010

I år startet vinteren alt for tidlig, hele november var råkald med minusgrader ned mot 20-tallet. Likevel gledet vi oss til at den siste måneden i året skulle starte, så vi kunne møtes ved naboskapet, slik vi har gjort i alle år siden 2005.

Ståle og Aina flyttet tilbake til Trondheim i løpet av sommeren, mens Casper og Stine flyttet hit i oktober fra Solberget. Vi hadde knapt kommet i gang før det tragiske skjedde, Sølvi døde i kreft. Et stort savn for oss alle men spesielt for Espen og Camilla og for Åge som nettopp hadde flyttet inn hos henne i nr 4.

Men livet må gå videre for oss som er igjen. I løpet av desember flytter Erlend og Mona til Malvik, og nå venter vi bare på at de to siste nyhusene skal bli solgt, og at det skal flytte inn noen nye etter Erlend/Mona og Ståle/Aina. Da kan vi få ytterligere fra 4 – 8 voksne i gata, og ikke minst flere unger.

De første dagene har vært greie med hensyn til været, bare noen få minusgrader og på denne måten har den vært en start på kalenderen etter gammelt mønster. Da får vi bare se hvordan det bærer av gårde videre mot jul.

Her ser vi oppmøtet lørdag 4. Først var vi 6 stykker, men da vi var på hjemvei dukket det opp to til, så da måtte vi bare bli en liten stund til.

Resten av desembermåneden gikk som den begynte, været var hele tiden godt nok til å være ute en halvtimes tid om kvelden. På grunn av at det er færre beboere i gata er oppmøtet også preget av det. Sannsynligvis har nok oppmøtet gjennomsnittlig vært 4-5 personer, det er mindre enn før, men absolutt ikke noe dårligere for det – praten går lett og vi hygger oss i hverandres selskap. Ellers er det jo ikke mye å se til naboene om vinteren, så dette er en god anledning til å bli bedre kjent, og spesielt med de to nyinnflyttede.

Jula nærmet seg sikkert og visst, og lillejulaften ble nesten normal – bortsett fra at hovmesteren fikk hvile, det ble ikke montert opp noen tv i grillbua til Terje og Kari i år. Men godsakene som var tatt med hjemmefra ble spist og drukket med god appetitt, så det ble en verdig avslutning på årets julekalender.

Til neste år håper vi at det er blitt mange flere beboere i gata, da starter vi på igjen og fortsetter å gjøre ære på naboskapet.

Her er noen glimt fra lillejulaftens-feiringen 2010:

 

 ———————————————————————————————————–

Desember 2009

Endelig – der var vi i gang igjen! 1. desember er en magisk dato, da starter adventskalenderen igjen i Fagerhaugveien! Det var vel ikke det alt for store oppmøtet de første dagene, tre, en, to. Men så tok det seg opp, og nå er vi oppe i det anselige antallet av 9 stykker! Og ettersom en familie er på ferie, og tre familier har ganske nyfødte babyer, så må vi bare forvente fravær. Men det er fortsatt like hyggelig når vi møtes, og alle mulige og umulige tema diskuteres og kommenteres, fra gravalvor via siste nytt fra Stjørdalsområdet til ironi og ren moro med tilhørende gapskratt.

En dag var «vi» bare en, men «vi» tok det foreskrevne og ventet et kvarter, før «vi» tuslet hjem igjen i like godt humør som da «vi» kom

Men her, onsdag 9., var det mye bedre oppmøte, og en riktig hyggelig samling i aldeles akseptabelt vintervær, 2 varmegrader og vindstille.

     

Her er altså «vi».   Så er det til venstre Rune, Terje, Rune, Bente, Tone, Sølvi og Kristian. Senere kom også Erlend.
Og til sist har vi Terje som sikkert finner noe godt i Naboskapet!

Regn!
Regn igjen ! Ikke akkurat førjulsstemning når det gjelder været.

Og dagene gikk, noen ganger et par deltakere, andre ganger 6-7, vi kan nok si at det som betegner oppmøtet i år er «veldig variabelt». Har vi for mye å holde på med, tro?

Kaldere.
En dag var det godt å krype inn i grillbua.

Så nærmer vi oss jula, siste dagenes vaske-innspurt hindrer oss ikke i å møte opp. Men i dag var det kaldt – 12 minusgrader og en liten trekk i tillegg. Brrrrrrrrrrrrrrrrr

Men nå gleder vi oss til lillejulaften om to dager …..

 GOD JUL I ALLE STUENE!

  ———————————————————————————————————–

 

Desember 2008

Vi er nok en gjeng skikkelige tradisjons-bærere! For fjerde gang møttes vi den 1. desember for å sette en ekstra spiss på adventstiden! Og vi blir stadig fler i gata vår, nå har alle de 7 husene fått sine eiere, Aina og Ståle med tre døtre kom i høst. Men med en nesten nyfødt i huset er det Ståle som til nå har representert familien. Og som tidligere år deltar vi når vi har lyst og anledning.

Det ble ikke tatt noe bilde før det var gått nesten en uke, men vi fanget de som var til stede søndag kveld: en halv Kristian og en Rune bak skyggelua, og ellers fire riktig flotte og glade damer som trosser kuldegradene og stiller opp og smiler pent til fotografen, Sølvi, Randi, Tone og Kari! Og Grethe fotograferte som vanlig.

Mandag 8. var det faktisk helt andre som møtte opp, og her ser vi Kari og Terje, Bente, Ståle og Erlend. Erlend fikk en ny opplevelse denne kvelden, han så et ordentlig stjerneskudd for første gang i sitt liv! Her ser du i hvert fall beviset på at refleks lyser opp i mørket!

Været har så langt vært upåklagelig, vi har bare så vidt sett noen få snøfnugg, det har vært jevnt kaldt mellom 3 og 7 kuldegrader, men slikt vær er flott for en hyggelig naboprat.

Onsdag 10. var det kulderekord, hittil i alle fall, minus 13 grader, og det vistes på oppmøtet. Jo, riktig nok var vi 5 stykker som møttes men bare en dame, og hun hadde hentet frem ulveskinnspelsen fra 20 år tilbake, den varmet meget godt, skal jeg bare si! Ellers ble det snakk om varmepumper, et helt greit tema i vinternatten.

Søndag 14. var det rekordoppmøte, tror jeg, da var vi 12 stykker som hadde en riktig hyggelig stund i vinternatta.

Tirsdag 16. hadde det blitt mildt, hele 6 varme-grader. Veien var dekt av speilblank is, og et lett regn drysset over oss 6 som hadde tuslet oss sammen rundt Naboskapet. Men til alt overmål fikk vi besøk av Nissemor denne kvelden! Ei riktig staselig nisse med full mundur og stort, krøllet skjegg, og som bød på clementiner, kjeks og cognackonfekt! Hun skulle reise på onsdag, for de må jo få litt julestemning på Møre-kanten også. Vi får klare oss som best vi kan uten nisse resten av dagene fram til jul.

Vi prøvde å ta bilde med mobilen, men i mørket ble det ikke noe særlig godt resultat. Men vi fikk i alle fall dokumentert at nissemor var der og bød på godsaker. Tusen takk til Randi for tiltaket!

Endelig en dag ble det slikt vær (egentlig ganske bra vær, men en unnskyldning skal man jo ha) at vi kunne si at det passet godt å sitte under tak. Lørdag 20. trakk vi inn i grillbua til Terje og Kari, det ble fyrt opp i grillen, og det ble en kveld slik vi har opplevd dem flere ganger tidligere, men uten så mye røyk denne kvelden! Vi fikk også besøk av to som bor oppe i Fasteraunefeltet.

Det er så rart med det, når vi kommer innomhus blir det ofte til at tida går fort, og vi fant ikke hjemveienfør etter ca 1 1/2 time, imot de 3 kvarterene vi vanligvis holder oss til. Men nå er det ikke mange dagene igjen, så vi måtte kunne koste på oss en riktig langkveld.

Også denne adventskalenderen fikk en ende, og den ble satt i grillbua lille julaften. Reise-tv’en var på plass så vi fikk med oss litt julestemning med Nome/Hummelvold, hovmesteren og grevinnen, men det hyggeligste selskapet var likevel oss selv. Serveringa var relativt samstemt, spekemat bestående av biff- og morrpølse toppet av speket/tørket hjortehjerte !!! med kjeks med ost til dessert og ulike sorter hjemmebakt flatbrød. Og så gløgg til de som ville ha. Vi var ikke så mange, 7 stykker, men det ble en verdig avslutning. Da er det bare 11 måneder til neste advendtskalender starter.

 

   ———————————————————————————————————–

 

Desember 2007

Vi er i gang igjen, for nå nærmer jula seg! Litt lite folk den første dagen, men den 2. var vi fulltallig!

Et par kvelder slo vi til med fyring i grillen, og det ble riktig trivelig, etter at røyken la seg.

Og slik gikk no dagan, ingen hadde tid til å være med hele tiden, men det var aldri mindre enn tre personer tilstede.

Og så, tradisjonen tro, lillejulaften ble kalenderens høydepunkt, med grevinnen og hovmesteren på tv, julesanger av alle kaliber (fra riktig seriøst til Dag Ingebrigtsens), ulikt av medbrakt spiselig, god varme på grillen og meget gemyttlig stemning blant deltakerne.

Til tider var røykutviklingen litt vel intens, grillkull var tydeligvis ikke det beste, men alt ble så meget bedre da vi fikk lagt på noe tørr bjørkeved.

Etter ca 1,5 time var det tid for den årvisse markeringen av kalenderens avslutning, Rune D fyrer opp eplekanonen, og setter et verdig punktum for julekalenderen 2007.

 

    ———————————————————————————————————–

 

Desember 2006

Årets Advendtskalender er startet, og Naboskapet er innviet!

En dag med veldig dårlig vær fristet det med gløgg i nr 17.  Og Lille julaften ble det nok utskeielser, ja! Marsipankuler, tårnkake, to typer Tapas og Gulasj-suppe!

Og så trakk vi inn i garasjen så ikke Grevinnen og Hovmesteren skulle bli våte!

 

     ———————————————————————————————————–

 

Desember 2005

Dette var første året vi gjennomførte våre adventskalender-samlinger.

Som de tradisjonsmennesker vi er måtte vi ha med oss Grevinnen og Hovmesteren på lillejulaften, derfor ble tv’en plassert under tak oppå søppelkassene hos Kari og Terje.