Her finner du:
Dagens ukjente
HK0111.jpg
Bilde 6. Stilige ungdommer, men hvem er det? Hvis du har ett eller flere svar på dette, sender du det til epost grethe@7510.no. Tusen takk!

 

Her er en oversikt over de aktivitetene som historielaget har planlagt for et halvår framover. Det mangler en del detaljer, men de kommer etterhvert, bare følg med på skatval.no, der vil du finne aktuell info. De større arrangementene blir også annonsert i avisa.

FØLG MED  –  SÅ DU IKKE GÅR GLIPP AV NOE INTERESSANT!

… ooo …

 • 25. mai kl 1100  –  Setertur til Hølsetra og Kåppårhåmmårn på Langstein. Oppmøte på Framhuset. Setra finner du under tur 18 på side 40 i Turboka om setervollene.
  Turboka kan du kjøpe hos Skatval Landbrukslag, Ark bokhandel eller på historielagets kontor. Ta med egen niste!
 • 28. mai kl 1900  –  Kveldsmøte: «Mer enn Tirpitz» – Åsenfjorden under 2. verdenskrig.
  Da kommer Karl H. Brox og Knut Sivertsen til Framhuset og øser av sine omfattende kunnskaper om emnet.
 • 29. juni kl 1200-1500  –  Årets grendavandring på Holan. I år går turen til Holan-grenda hvor Olav Haugan og Per Olav Kvål forteller om området og dets historie. Det kommer til å skje mye neste år når arbeidet med tunnellen gjennom Forbordsfjellet starter; hvordan vil det påvirke området? Mer info senere.
 • 24. august kl 1000-1800  –  Årets dagstur med buss til Midtre Gauldal, med Rimol og Horg bygdatun. Her har vi lokale guider og historiefortellere og vi avslutter med middag på hjemturen. Bindende påmelding etter «først til mølla»-prinsippet! Mer info senere.
 • Torsdagskaffen vil være åpen også 2. og 9. mai. Da tar den ferie fram til 22. august.
  Tiltaket er stadig like populært. En torsdag i mars hadde vi nesten rekord igjen av kaffegjester! Da sto siste akt i en Pe-Torsa-film på programmet.
  Torsdag 28 mars fikk vi besøk av Edgar Heringstad sammen med Magnar Sandaune. De spilte blant mange andre en melodi laget av Olav Aavik, Landhandleren, en riktig flott låt laget av en skatvalsbygg! Olav spilte jo fiolin, men melodien passet like godt til trekkspill. Det ble en riktig hyggelig dag for alle de 47 oppmøtte!
  25. april fikk vi se en film fra Ragnheim skole da de feiret 250-årsjubileet for Grunnskoleloven med en flott forestilling med alle elevene.

Hvis du vil få med deg det vi tilbyr må du møte opp!
Vi annonserer vanligvis ikke hva som kommer på torsdagskaffen.